Ljubavna torta

Ako želite da obradujete svog partnera za Dan zaljubljenih predlažemo da mu priuštite uživanje svim čilima. Zaljubljena torta je nešto što će očarati čula ukusa i mirisa. Pokažite mu koliko ga volite, iznenadite ga i napravite Ljubavnu tortu.

Priprema:

  1. Za biskvit miksati jaja, šećer, vanilin šećer i med na pari sve dok masa ne udvostruči volumen i postane kremasta… par minuta je potrebno svega. Maknuti na stranu i umiješati čokoladu dok se ne istopi. Prosijati sve brašnaste/praškaste sastojke, umiješati ulje i rakiju te bademe, promiješati kuhačom i zadnje umiješati kipuću vodu.
  2. Uliti u kalup za torte obložen papirom za pečenje, peći na 175*C oko 35 minuta. Ohlađeno prerezati na 3 lista. Biskvit je sočan, pa budite pažljivi da ne popuca – ali izrazito lako se prereže dugim, tankim, oštrim nožem.
  3. Za kremu od višanja zakuhati škrobno brašno i šećer u soku, kada je kuhano, umiješati želatinu, vratiti na vatru i par puta promiješati. Umiješati nalomljenu čokoladu i višnje.
  4. Za parfe kremu sve sastojke (osim vrhnja za šlag) miješati na laganoj vatri dok se sve ne rastopi i poveže – nesmije provriti. Staviti na stranu da se malko ohladi, u međuvremenu čvrsto izmiksati vrhnje za šlag – lagano prohlađenu masu umiješati u šlag.
  5. Kalup za torte malko posipati kristal šećerom, staviti donji sloj biskvita, rasporediti pola kreme od višanja i staviti u hladnjak na par minuta da očvrsne. Rasporediti pola parfe kreme, drugi sloj biskvita, drugu polovicu kreme od višanja i parfe kreme te poklopiti trećim dijelom biskvita. Po želji biskvite natopiti čokoladnim likerom… ja sam ih bogato natopila likerom od bijele čokolade i rumom.
  6. Staviti u hladnjak na par sati (ili preko noći), ukrasiti šlagom (premazati i nacifrati ružicama ili već kako želite). Po želji je možete napraviti ranije i zamrznuti. Zamrznutu ukrasiti i staviti u hladnjak na par sati da odpusti.

Vrijeme pripreme: 55 minuta

Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Za: 8 osoba

Sastojci: