Dijeta Cristiana Ronalda


Portugalskog je nogometnog superstara Cristiana Ronalda proučila skupina uglednih naučnika i proglasila ga superčovjekom u rangu vrhunskih svjetskih sprintera.

Za njegovo mišićavo i vitko tijelo je osim redovnih treninga, zaslužna i dijeta koja se sastoji od puno ribe sa žara i supe od povrća, te izbjegavanja bilo kakvih slatkiša. Njegova građa, visina i težina (186 cm, 82 kg), velika mišićna masa i minimum masnog tkiva omogućuju mu da izvodi vragolije s loptom u velikoj brzini i pritom odolijeva nasrtajima protivnika, koji su prema njemu agresivni. 

'Ronaldo je gotovo savršeno konstruiran sportaš i idealan je za nogomet, ali bi mogao biti i sjajan atletičar", ocijenio je dr. Luis Garces, voditelj istraživanja na Christianu Ronaldu na Institutu za biomehaniku u Valenciji. 'Cristiano je idealan nogometaš, jer ima duge noge s kojima radi velike korake, no ti su koraci i vrlo brzi zbog snažnih nožnih i trbušnih mišića.  'Sve je kod njega uravnoteženo. Ima najbolju moguću visinu za svoju težinu te izvanredno razvijenu muskulaturu u usporedbi s masnoćama, kojih posjeduje minimalno. Tjelesno je praktično savršen', zaključio je oduševljeni liječnik. Uz Lea Messija je najbolji igrač planete, pet puta sedmično trenira po tri do pet sati, a njegov trening tipično obuhvaća vježbe snage, kardiovaskularne vježbe i igranje s loptom.