Uslovi korištenja


USLOVI KORIŠTENJA WEB STRANICE VELIKA KUHINJA
Ovdje su navedena pravila i uslovi korištenja web stranice Velika Kuhinja. Preporučujemo vam da prije nego što počnete koristiti sadržaje Velike Kuhinje, dobro pogledate ove uslove korištenja, kako bismo svi zajedno izbjegli eventualne probleme ili nesuglasice.

Prilikom registracije na Veliku Kuhinji i korištenje njenog sadržaja, smatra se da ste upoznati sa pravilima korištenja ove web stranice, te da se slažete sa njima i u potpunosti ih prihvatate. Ukoliko su vam pravila i uslovi prestrogi (a nadamo se da nisu) onda je bolje da ne pristupate ovoj zajednici. Izgled stranice i uslovi ponašanja se ponekad mogu izmijeniti u svrhu unapređivanja Velike Kuhinje, pa vas molimo da ponekad provjerite je li se nešto promijenilo u uslovima korištenja. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća, možete nam poslati svoja pitanja na mail: info@velikakuhinja.com!

KORIŠTENJE SADRŽAJA
Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice Velika kuhinja, te svih njenih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj i platformu ove web stranice isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

ZABRANJENO JE:

  • Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, što se smatra kršenjem autorskih prava Velike Kuhinje. Zabranjeni su i sadržaji koji krše tuđa autorska prava, kao i objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće bh. i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili na bilo koji način potiče ili širi mržnju.
  • Objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti bilo kakvu štetu drugim korisnicima.
  • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, kao i prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetitelja Velike Kuhinje i njenih korisnika.
  • Bilo kakva vrsta oglašavanja i reklamiranje usluga i proizvoda na Velikoj Kuhinji. Ukoliko se primjete, takvi sadržaji će odmah biti uklonjeni.
  • Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.
  • Korištenje sadržaja Velike Kuhinje koji na bilo koji način uzrokuje štetu nama ili korisnicima, a također je zabranjeno i bilo kakvo ometanje ili onemogućavanje korištenja  sadržaja Velike Kuhinje.
  • Korištenje sadržaja Velike Kuhinje u komercijalne svrhe, a bez  prethodnog pitanja i dozvole.

 

Korištenjem sadržaja Velike Kuhinje pristajete da se vaši objavljeni sadržaji pregledaju, iako to nije uvijek slučaj, a mi ne garantujemo da su objavljeni sadržaji istiniti i vjerodostojni.

Velika Kuhinja zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja na stranici ukoliko se ustanovi da je prekršeno neko od navedenih pravila ili uslova korištenja, i to bez obaveze da prethodno najavi ili obavijesti bilo koga. Također vas pozivamo da, ukoliko uočite bilo kakav neprimjeren sadržaj, to odmah prijavite na mail adresu: info@velikakuhinja.com, a možete to uraditi i tako da kliknete na „Prijavi sadržaj“, koji se nalazi pri dnu svakog sadržaja. Ako utvrdimo da je prijavljeni postupak suprotan odredbama uslova korištenja Velike Kuhinje, takav ćemo sadržaj ukloniti sa Velike Kuhinje, bez prethodnog obavještavanja korisnika, a također će se razmotriti i trajno ukidanje korisničkog računa. Time ćemo omogućiti da Velika Kuhinja ostane ugodno mjesto za druženje, razmjenu recepata, savjeta i iskustava, a neprimjeren sadržaj i osobe koje su tu iz pogrešnih namjera, bit će uklonjeni.

Ukoliko se ustanovi da neko krši pravila i uslove korištenja, Velika Kuhinja zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa bez prethodne najave ili objašnjenja. U takvoj situaciji, Velika Kuhinja ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. 

Ukoliko se ustanovi bilo kakvo nepoštivanje uslova korištenja ili pravila ponašanja, svi prekršitelji snosit će odgovarajuće zakonske posljedice za eventualnu štetu koja bi mogla biti prouzrokovana nama, korisnicima ili posjetiocima web stranice.

NAPOMENA: Sve sadržaje Velike Kuhinje koristite na vlastitu odgovornost i Velika Kuhinja se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem nekog od sadržaja.

SADRŽAJI VELIKE KUHINJE
Sadržaji Velike Kuhinje su zaista šaroliki i nude vam bezbroj mogućnosti, a najbolje od svega je to što sadržaje kreiramo svi skupa i vi, i mi, ali i naši saradnici. Većina sadržaja je interaktivna, a neki od njih su učitavanje recepata i fotografija, učitavanje videa, pisanje blogova, sudjelovanje u forumima. Međutim za korištenje tih sadržaja potrebno je, prije svega, da se registrujete, a ako to još niste uradili, registrujte se ovdje (link za registraciju).

Objavljivanje vaših sadržaja ili sadržaja naših saradnika, ne znači nužno da su to naši stavovi, mišljenja niti da mi te sadržaje podržavamo ili preporučujemo.

Velika Kuhinja zadržava pravo uklanjanja pojedinih sadržaja,  ukoliko se ustanovi da je neki od njih krši pravila ili uslove korištenja, bez prethodne najave i objašnjenja.

Ukoliko imate nejasnoća u vezi sa sadržajem ostalih korisnika ili naših saradnika možete nam se obratiti na mail adresu: info@velikakuhinja.com!

PRIVATNOST KORISNIKA
Velika Kuhinja poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Velika Kuhinja neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

Velika Kuhinja se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Velike Kuhinje ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

REGISTRACIJA KORISNIKA
Registracijom na Veliku Kuhinju, korisnik stiče određena prava koja nemaju drugi posjetitelji stranice, a neka od njih su, pored, učitavanje recepata i fotografija, učitavanje videa, pisanje blogova, sudjelovanje u forumima, druženja sa ostalim korisnicima Velike Kuhinje, koji dijele iste interese i strast prema hrani, kao i vi. Član Velike kuhinje može postati svaki punoljetan  posjetitelj koji prođe postupak registracije.

Neka od pravila za registraciju na Veliku Kuhinju:

Dužni ste se registrovati pod pravim imenom i prezimenom.

Zabranjeno je koristiti imena koja su uvredljiva ili vulgarna. 

Sve podatke o svom profilu dužni ste čuvati kao povjerljive podatke, a ako uočite bilo kakvu zloupotrebu svog profila, obavijestite nas putem maila: info@velikakuhinja.com!

NAPOMENA:  Zadržavamo pravo obrisati korisnička imena koja su uvredljiva ili vulgarna bez prethodne obavijesti. Velika Kuhinja ne preuzima odgovornost za štetu koja vama, drugim korisnicima ili trećoj osobi može biti uzrokovana zbog korištenja korisničkog računa, odnosno bilo kakve zloupotrebe podataka koji su dostupni na korisničkom računu.

VLASTITI SADRŽAJ
Ako se odlučite na registraciju na Veliku Kuhinju, imat ćete priliku za razmjenjivanje recepata, slika, kao i ostalih sadržaja. Prije nego što se odlučite objaviti bilo kakav sadržaj, sjetite se da će ti materijali biti dostupni nama, ali i korisnicima Velike Kuhinje, kao i njenim neregistrovanim posjetiocima. 

Korištenjem Velike Kuhinje, saglasni ste da bilo koji sadržaj koji objavite mijenjamo, dopunjavamo, prilagođavamo i uređujemo.

VAŠA GARANCIJA
Prilikom učitavanja bilo kakvog sadržaja na Veliku Kuhinju, morate nam garantovati da:

Da ste vi lično autor tih sadržaja, odnosno da je taj materijal u vašem vlasništvu, da ste ga stekli zakonskim putem.

Da objavljeni sadržaj nikako neće vrijeđati ničija prava.

Da su objavljeni sadržaji istiniti i potpuni.

Da objavljeni sadržaji neće nikome prouzrokovati nikakvu štetu.

Smatramo da ste saglasni da ćete sve eventualne zahtjeve za naknadu štete, koji budu postavljeni prema Velikoj kuhinji zbog vaše povrede garancije preuzeti na sebe, te da ćete Velikoj kuhinji i drugim oštećenim korisnicima, nadoknaditi svu štetu i troškove nastale zbog povrede garancije.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI ZA EVENTUALNU ŠTETU
Velika Kuhinja ne preuzima odgovornost za eventualnu štetu ili posljedice koji mogu proizaći iz različitih tumačenja sadržaja koji se mogu naći na stranici. 

Velika Kuhinja isključuje odgovornost na:

Za bilo kakvu štetu koju mogu prouzrokovati sadržaji koji nisu u skladu sa uslovima korištenja ili pravilima ponašanja Velike kuhinje. Velika Kuhinja također ne garantuje da su sadržaju istiniti, potpuni ili vjerodostojni.

Za štetu uzrokovanu drugim korisnicima zbog povrede njihovog autorskog prava zbog objave ili učitavanja sadržaja na Velikoj Kuhinji..

Za eventualnu štetu koju korisnici pretrpe usljed nedostupnosti stranice ili štetu u slučaju zloupotrebe, uništenja ili oštećenja sadržaja ili funkcije, zlouporabe korisničkog računa i tome slično. 

Velika Kuhinja ne garantuje da će svi njeni sadržaji uvijek biti dostupni i ne garantuje da neće posjedovati računarske greške koje mogu sadržavati crve, viruse ili slične stvari koje mogu prouzrokovati štetu korisnicima ili posjetiocima stranice.

Za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili posjetiocima izmjenama ili ukidanjem pojedinih sadržaja, funkcija, usluga, dizajna, koncepcije stranice ili korisničkih računa.

 

Kategorije: