Lazanje s špinatom i svježim sirom

Objavila Aida

Lazanje se mogu spremiti na gotovo bezbroj načina. No, ako težite ka svježijem okusu, nećete se razočarati probate li ovu.

Priprema:

  1. Ukoliko pravite vaše lazanje sa svježim špinatom, prvo ga dobro operite, riješite se stapki i potopite ga u kipuću vodu na svega tri minute. Potom ga izvadite i kratko ohladite kako biste ga mogli vrlo sitno isjeckati. Ukoliko pravite lazanje sa zaleđenim špinatom, otopite ga i dobro iscijedite da u njemu ne ostane više ni kap vode.
  2. Potom špinat dodajte u sir, posolite, pobiberite i po potrebi dodajte kašikicu ili dvije vrhnja kako bi se smjesa bolje povezala. Kao i u drugim verzijama ovoga jela, potrebno je skuhati bešamel umak koji ćete napraviti na način da otopite malo maslaca i potom u njega dodate brašno mješajući i pazeći da vam brašno ne potamni. Nakon toga lagano ulijevate mlako mlijeko i miješate pazeći da vam se ne stvore grudice. Nakon što se smjesa zgusnula u nju dodate vrhnje, a po želji i malo muškatnog oraščića. Ipak, pripazite, mnogima ne odgovara ovaj začin, pa radije samo dodajte parmezan.
  3. Potom uljem premažite posudu u kojoj ćete peći lazanje, na ulje stavite bešamel, pa složite red lazanja i prelijte ih ponovno bešamelom. Na to žlicom stavite smjesu špinata i sira, koju ćete poklopiti lazanjama. To ponavljajte skroz dok ne potrošite 'materijal' (ali ne do vrha posude, ostavite barem dva prsta prostora između vrha posude i vaših lazanja jer će one rasti tijekom pećenja). Niz završite s redom lazanja koje ćete preliti bešamelom. Vaše lazanje pecite u pećnici oko pola sata na temperaturi od 200 stupnjeva.

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Zahtjevnost: Lagano

Sastojci:

  • 250 g Špinat
  • 250 g Svježi sir
  • 400 g parmezan
  • pola šoljice mlijeko
  • 1 kašikica Brašno
  • 500 g Tijesto za lazanje

Kategorije: