Domaći munchmallow

Objavila ines

Evo ideje kako da uljepšate ove tmurne dane...ukusnim slasticama iz djetinjstva.

Priprema:

  1. Prije svega u zdjelu stavite izmrvljenu želatinu, ulijte 120 ml hladne vode i ostavite da nabubri. U lonac iznad vatre ulijte 150 ml hladne vode, dodajte šećer, grožđani šećer i kada provri kuhajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, odnosno dok smjesa ne dosegne temperaturu po prilici 115°C, što možete izmjeriti za to prikladnim termometrom.
  2. Ukoliko ne posjedujete termometar onda napravite sljedeću probu: nakon desetak minuta vrenja u sirup okomito uronite kašikicu, podignite je iz sirupa i s nje, na jabučicu kažiprsta, kapnite kap sirupa, te palcem iste ruke opipajte tvrdoću (trebali bi postići prvu fazu saturacije, odnosno zasićenosti, što znači da sirup treba zadržati oblik kapljice koja na pritisak mora biti mekana). Kada ste dobili željeni sirup, posudu skinite s vatre, električnu pjenjaču pokrenite u prvu brzinu, te u zdjelu s nabubrenom želatinom polagano uz stjenku posude ulijte dobijeni sirup i dodajte prstohvat soli.
  3. Zatim mikseru povećajte brzinu na najjače i miksajte 15-ak minuta kako bi dobili gustu prozračnu pjenastu kremu. Minutu prije kraja u smjesu dodajte aromu vanilije i miksajte dalje. Dobijenu smjesu premjestite u vrećicu za istiskivanje i pomoću nje smjesu nanesite na biskvit kekse, polagano u krug izvana prema unutra, koliko je potrebno.
  4. Svaki biskvit s filovanom stranom umočite u čokoladu koju ste otopili iznad pare ili na vrlo slaboj vatri stalno miješajući i složite ih na tanjir za posluživanje.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Sastojci:

  • 2 kašike Izmrvljena želatina
  • 360 gr Šećer
  • 200 gr Grožđani šećer
  • 1 kašikica Aroma vanilije
  • 250 gr čokolada za preljev
  • 20 kom Okrugli biskvit keks
  • Malo soli

Kategorije: