Namirnice za svaku trudnicu


Ako ste trudni, želite na svakom koraku brinuti za zdravu, sretnu bebu. To znači čuvanje zdravlja i konzumacija prave hrane. Naći ćete nekoliko namirnica koje su izvrsne za buduće majke, mnoge koje vjerojatno nikad niste ni pomislili isprobati do sada.

Smrznute borovnice - većina hranjivih tvari u borovnicama nije oštećeno kad se smrznu. Jedite divlje borovnice kako bi dobili dvostruki iznos antioksidanasa. Pokušajte dodati nekoliko borovnica u jogurt.

Grah - je uvijek dobar izbor, a pogotovo ako ste trudni. On je pun antioksidanata, vlakana, željeza i proteina. Kada žena ostane trudna, volumen krvi se povećava, a to uzrokuje potrebu za dodatnim željezom pa tijelo učinkovito može proizvesti više hemoglobina.

Jogurt - jedna porcija jogurta može pružiti četvrtinu dnevne potrebe za kalcijem, bjelančevinama i mnogim drugim vitaminima i mineralima.Izbjegavajte voćne jogurte jer su bogati šećerom.

Sardine - su bogate zdravim omega 3 masnim kiselinama, koje su neophodne za razvoj bebinih očiju i mozga. Sardine sadrže jako malo žive, tako da su sigurnije od velikih oceanskih riba. Kupujte sardine koje su pakirane u svom izvornom ulju ili maslinovom ulju.

Sjeme sezama - mnogi ljudi ne shvaćaju da su sjemenke sezama bogate kalcijem koji beba treba za pravilan razvoj kostiju. Dodajte ih u salatu ili jogurt.

Blitva - ovo je lisnato zeleno povrće puno beta-karotena, koji vaše dijete treba za pravilan razvoj ćelija i tkiva. Osim toga, također je odličan izvor vitamina C, što je bitno za bebine zube i kosti, kao i vezivna tkiva. Čak i bolje, puna je željeza.

Pšenične mekinje - istraživanje pokazuje da su pšenične mekinje korisne za upravljanje gestacijskim dijabetesom, kao i za ublažavanje zatvora.