Saveznici za vitku liniju


S obzirom da se opasno približava sezona kupaćih kostima, veliki dio nas odlučuje se krenuti na dijetu. Na svu sreću, s toplijim vremenom bogatija je i ponuda voća i povrća, koje će vam pomoći da lakše stignete do željnog cilja. Evo šta se preporučuje:

Nemasni jogurt - mliječni proizvodi bogati proteinima pomažu pri mršavljenju, a idealno vrijeme za dijetni nemasni jogurt je doručak. Možete se osvježiti kremastim i laganim frapeom od jednog probiotičkog jogurta, s kojim u mikseru pomiješajte dva oraha, osam jagoda i jedan komad ananasa.

Lubenice i dinje - prave ljetne poslastice, odličan su izvor zdravlja i čuvari tankog struka. Ako tražite nešto slatko, osvježavajuće i voćno, nema boljeg izbora od lubenice, a sve što vrijedi za lubenicu, može se precrtati i za dinju. Više od 90 posto čini voda, a ujedno je bogati izvor vitamina A, C i mnogih antioksidanasa koji nas štite od slobodnih radikala. Velika koncentracija vode razrjeđuje puno kalorija po komadu ovog voća, što znači da ćete hidratizirati organizam i osjećati se sitima. Nemojte odbaciti bijeli dio uz samu koru, jer on sadrži najveći dio nutrijenata koji mogu ubrzati proces liječenja kože.

Povrće - uz toplije vrijeme dolazi i povrće koje je kao stvoreno za one koji žele izgubiti suvišne kilograme. Tikvice, paradajz, crvene i zelene paprike mogu biti pravi dodatak boje dosadnim obrocima, a u isto će vas vrijeme napuniti – nećete osjećati glad, a konzumirat ćete manje kalorija. Svakodnevno jedite pet porcija povrća i zaboravite na sol i preljeve s majonezom ili vrhnjem. 

Nemasno meso - ono koje godi srcu, krvnim žilama i liniji uključuje puretinu i piletinu. Ovi izvori proteina bi se trebali svakodnevno naći na vašem jelovniku kako bi spriječili nagli pad šećera u krvi i pojavu gladi. Za doručak pojedite dvije kriške purećih prsa na prepečenom tostu uz jedan probiotički jogurt i svježe povrće.

Jabuke - pektin iz jabuka ima ulogu u snižavanju lošeg holesterola, a ovo je voće bogato vlaknima – savezniku vitke linije. Vlakna su mješavina celuloze, hemiceluloze, pektina, polisaharida i lignina, a samo jedna jabuka sadrži 20 posto dnevnih potreba organizma za vlaknima.