Još ukusnija zelena salata


Dosadila vam je uobičajena zelena salata? Želite nešto više osim sirćeta, ulja i malo soli? Isprobajte ove savjete koji garantiraju još ukusniju i zdraviju zelenu salatu.

Salata je odličan prilog uz većinu jela, od roštilja do tjestenine. No, kako ne bi postala dosadna, evo nekoliko savjeta kako je poboljšati.

Nisu vam potrebni dressinzi, koji znaju biti teški i ne pašu uz sva jela. Dovoljan je mali trik i obična zelena salata može postati savršena zelena salata.

1. Izmiješajte nekoliko vrsta zelene salate (kristal, rukola, matovilac, radič, itd.). Crveni radič dat će ljepši izgled, ali i okus vašoj salati. Operite salatu i osušite, pa isjeckajte na manje komade.

2. Uobičajeno je "pravilo" začiniti salatu s uljem i sirćetom u omjeru 3:1. Umjesto sirćeta možete koristiti i limun. Pripremite začine tako da umiješate ulje u sirće(ili limun), a tome dodate i malo senfa te začinite sa soli i biberom.

3. Kako bi salati dali još malo okusa, premažite (utrljajte) posudu u kojoj ćete držati salatu jednim oguljenim režnjem bijelog luka. Ako ne volite bijeli luk zagrijte ulje u tavi, te dodajte lješnjake (ili orahe) i prepržite ih (2 do 3 minute). Iskoristite ulje, ali ohlađeno, kao začin za salatu (umjesto običnog ulja), a lješnjake jednostavno dodajte salati i UŽIVAJTE!