Slatkiš koji ne goji


Slatkiš, a ne goji? Da, moguće je!

"Beauty candy" revolucionarni proizvod predstavljen kao "nula kalorija" povećava nivo energije, poboljšava zdravlje, usporava proces starenja i poboljšava ten, nema masnoća, konzervansa, šećera, ima malo kalorija, upakovana je sa kolagenom i vitaminima da se brine "za ljepotu iznutra prema spolja''.

Čarobna bombona je već u prodaji u Brazilu, a uskoro će biti u prodaji i na tržištu Velike Britanije. "Beauty candy" je dio brenda "Beauty in" koji je prošlog ljeta pokrenuo brazilski privrednik Cristiana Arcangeli.

- Ova linija proizvoda podići će ljepotu na novi nivo. Kako god, bombona je trenutno dostupna u četiri okusa, a na britanskom tržištu će koštati 7,50 funti - rekao je Arcangeli. S druge strane, Angus Kennedy, glavni degustator čokolada i otac četvoro dece kaže da nije oduševljen proizvodom.

- Kao roditelj, ja ne želim da moje kćerke jedu ovo i da imaju predstavu o tome da će ih proljepšati. Poslastice i čokolade su za to da se uživa u njima, a nisu potencijalna pomagala zdravlju i ljepoti - rekao je za "Daily Mail".