Svaki tip ima svoju hranu


Američki naučnici sa Instituta za ukus i miris sproveli su neobično istraživanje u kome su pokazali da postoji veza između karakternih crta nekog pojedinca i njegovih omiljenih grickalica, kao i da se na osnovu omiljene "zanimacije za zube" može odabrati dealno zanimanje.

Ljubitelji hrskavih grickalica 

Čips, kokice, kikiriki i sve ostale grickalice koje svojim zvukom krckanja privlače pažnju omiljene su među ljudima koji imaju karakteristike vođe. Oni su uspješni i ambiciozni, očekuju puno kako od sebe tako i od ostalih ljudi iz svog okruženja. Veoma su takmičarski nastrojeni, a najčešća zanimanja koja biraju i koja ovakvim osobama ogovaraju su: advokat, direktor firme, policajac, profesionalni sportista.

Perece za šarmere

Ljubitelji slanih pereca su živahni i puni energije, te konstantno u potrazi za nekom novinom, a rutina im brzo dosadi. Uzbuđuje ih bilo kakva promjena, bilo da je u pitanju posao, renoviranje kuće ili neki novi sport. Odluke donose na osnovu intuicije i emocija, naročito kada je u pitanju izbor partnera, te takođe važe i za prave šarmere. Najviše im odgovaraju zanimanja kao što su: vatrogasac, novinar, stjuardesa, veterinar, pedijatar.