Kuhinja za 30 godina


Svakome od vas je sigurno više puta na pamet palo kako će izgledati svijet u budućnosti. Hoće li biti ratova, ekoloških katastrofa, letjelica ili možda pak potpuni mir i saradnja na zemlji.

Ništa od ovoga se vjerovatno neće saznati dok se ne dogodi, no u međuvremenu možete uživati u sitnicama stručnjaka koji vam tu i tamo omoguće pogled u budućnost. Prikazana slika pokazuje kako IKEA zamišlja kuhinje za 30 godina. Stručnjaci iz IKEA-e su napravili 3d dizajn jedne obične kuhinje u domaćinstvu 2040. godine.

Uvrstili su brojne dodatke, tehnološke inovacije i druge stvari kako bi automatizirali svakodnevne kulinarske aktivnosti. U verziji IKEA-ine kuhinje cijela kuhinja ima sistem samočišćenja, što bi vas u principu i trebalo najviše veseliti. Za one kojima je kuhinja nekad bila najdosadnija prostorija u domu, sigurno će hologramski prikazi frižidera i ostalih ekrana biti bitna promjena, te možda će samim tim navesti i ljude nesklone kuhanju da isprobaju "nove igračke". Od nevjerojatnih stvari tu su 3D pisač hrane koji može svakodnevno skidati nove recepte sa interneta i ubacivanjem određenih sastojaka proizvoditi sve po vašoj želji.