Neobično, a dokazano


Pomalo čudno, ali naučno dokazanp, pa pročitajte i razmislite: 

Migrenu zaustavite jabukama - Rezultati istraživanja organizacije "The Smell & Taste Treatment and Research Foundation" iz Chicaga jabukama su dodijelili čudotvorno dejstvo: miris zelene jabuke pomaže u sprečavanju i ublažavanju migrene, a smatra se i da miris jabuka smanjuje simptome klaustrofobije. 

Štikle čuvaju koljena - Naučnici sa Univerziteta Warwick i Oxford su otkrili da nošenje visokih potpetica umanjuje rizik od artritisa. Rezultati istraživanja sprovedenog među 111 žena od 50 do 70 godina upućuju na to da su problemima s koljenima više izložene žene koje svakodnevno hodaju u ravnoj obući.

Čokoladno mlijeko čuva formu - Zaboravite vodu – nova istraživanja pokazala su da je čokoladni napitak idealan za oporavak nakon napornog treninga. Istraživači sa Univerziteta Texas u Austinu otkrili su da su sportisti imali značajno više snage kada su konzumirali čokoladno mlijeko s niskim procentom masti. Naime, pijenjem čokoladnog mlijeka u organizam se unose proteini, voda i elektroliti, čokolada daje korisne ugljikohidrate, a čak je i udio šećera koristan jer vraća izgubljenu energiju.