Ballantine’s omiljen u Europi


Prema najnovijim podacima objavljenim na IWSR, Ballantine’s, otmjeni i rafinirani škotski viski, ojačao je svoju lidersku poziciju kako u Europi, tako i u zemljama regiona. Prodaja ovog luksuznog viskija u Europi drastično je porasla tokom 2010. godine, kada je prodato četiri miliona sanduka čime su povećali svoje vodstvo za više od 600,000 devetlitarskih sanduka u odnosu na glavnog konkurenta. Preko 70 miliona boca ovog profinjenog viskija kupljeno je u prošloj godini, od popularnog Balllantine's Finest i Ballantine's starog 12 godina, do široke ponude odstajalih, savršeno pripremljenih škotskih viskija. Navedene činjenice Ballantine’s čine broj jedan viskijem u Aziji i Pacifiku. „Ponosni smo što je Ballantines nastavio širiti svoju popularnost širom Europe i svijeta. U našoj kompaniji u obzir uzimamo tradiciju i baštinu kao dio dinamike koja će nas prenijeti u budućnost, a tome će pomoći zanimljive marketinške inicijative uklopljene s kvalitetom što će, nadamo se, rezultirati novim ljubiteljima i konzumentima Ballantine’s-a, istakao je Peter Moore, globalni brand direktor za Ballantine’s. Nedavni uspjeh Ballantine’s viskija rezultat je i prepoznatljive globalne marketinške kampanje „Leave an Impression”, poznate kod nas i pod nazivom „Ostavite utisak”, koja je na početku pokrenuta u više od 100 zemalja svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Druga faza otpočela je u 2010-toj godini sa "Plan Ballantine’s”, komunikacijskom platformom koja se fokusira na Ballantine’s Finest viski.

Digitalna kampanja
Ove godine pokrenuta je velika Facebook digitalna kampanja za Ballantine’s Finest. Kampanja je bila vrlo uspješna i imala je više od million pregleda na Youtube-u. Ballantine’s je također pokrenuo kampanju kreativnog TV oglašavanja preko Latinske Amerike i Europe, pod nazivom Transformacija. Cilj ove kampanje je nadahnuti ljude da „promijene plan i ostave utisak”.

O Ballantine’s-u
Ballantine’s je broj jedan škotski viski u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama regiona, ali i cijele Europe, Azije i Pacifika, a godišnje se prodaje više od 70 miliona boca. Luksuzni premium viski je u posljednjih 10 godina osvojio više od 80 trofeja i medalja na međunarodnim natjecanjima za kvalitetu, što je rezultat njegovog jedinstvenog bogatstva okusa i savršene ravnoteže.