Dukatove ramazanske donacije


Dukat mliječna industrija, pod okriljem humanitarnog projekta „Mliječni put dobrote“, upriličila je tradicionalnu ramazansku donaciju narodnim kuhinjama Merhameta u Tuzli, Bihaću, Jablanici i Sarajevu. „Sretni smo što smo u danima ramazana, brojnim korisnicima javnih kuhinja širom BiH, ponudili zdrav, svjež i ukusan mliječni proizvod. Najugroženiji članovi našeg društva najčešće ovise od dobre volje drugih i važno je brinuti za njih, stoga ćemo i u budućnosti djelovati društveno odgovorno,“ istakla je Jasenka Poturović, marketing asistentica Dukat mljekare d.o.o. Gradačac.

Zahvaljujući izvrsnoj saradnji s humanitarnim ustanovama širom Bosne i Hercegovine „Mliječni put dobrote“ se sa mnogo uspjeha realizuje od 2007. godine. „Donacije poput Dukatove su od velikog značaja. Zahvalni smo jer ćemo na taj način našim korisnicima, kojih je iz dana u dan sve više, priuštiti obilniji i kvalitetniji obrok te iftar za postače“, kazao je Munib Bujak, direktor regionalnog odbora „Merhameta“ iz Sarajeva.

Dukat mljekara d.o.o Gradačac sastavni je dio Dukat mliječne industrije i Lactalis grupe, najsnažnije mliječne grupacije u svijetu.