Muffini s borovnicama


Gwyneth Paltrow već nekoliko godina piše jako uspješan lifestyle blog Goop. Na tom blogu pored toga što dijeli savjete ženama kako balansirati obiteljski i profesionalni život, gdje fino jesti, kako se zabaviti i opustiti, savjete vezanu uz modu i održavanje zdravog tijela i duha, Gwyneth sa svojim čitateljima i dijeli svoju veliku strast prema kuhanju. Pa tako na Goopu možete naći i njezine omiljene recepte.

Gwyneth je ove godine izdala kuharicu My Fathers Daughter, a zamišljena je kao knjiga puna jednostavnih i finih recepata koji spajaju porodicu i zajednicu. Knjiga je trenutno snižena s 30 USD na 17,88 USD, a mi vam donosimo jedan od proslavljenih recepata njene mame za muffine s borovnicama.

Sastojci:

* 1/2 šoljice biljnog ulja
* 1/2 šoljice sojinog mlijeka
* 1/2 šoljice javorovog sirupa
* 1/4 šoljice soka od agave
* 1 šoljica bijelog brašna spelte
* 1 šoljica cjelovitog brašna spelte
* 2 čajne kašičice praška za pecivo
* 1/2 čajne kašičice soli
* 2 1/2 šoljice svježih borovnica

Postupak:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pomješajte ulje, sojino mlijeko, sirup i sok u jednoj zdjeli, a u drugoj brašno, prašak za pecivo i so. Zatim umiješajte mokre sastojke u suhe i ubacite borovnice. Pečete dok muffini ne postanu zlatno smeđi i nož ne izlazi čist kad ga umočite u smjesu – to bi trebalo trajati oko 25 - 30 minuta. Poslužite toplo.

Ovaj kolačić sadrži 221 kaloriju, 10g masnoće, 32g ugljikohidrata, 2g vlakana i 3g proteina.