Afrički mango za mršanje


Bilo je samo pitanje vremena kada će se na stotine miliona  vrijednom tržištu preparata za mršavljenje pojaviti novi hit. Ove je sezone u modi afrički mango čiji se ekstrakt u tabletama na američkom tržištu reklamira kao čudotvorno sredstvo za mršavljenje.

Afrički mango voće je bogato vlaknima za koje je poznato da su važne u zdravim i uravnoteženim dijetama. Veza između vlakana u voću i kontrole masnoća u krvi je odavno poznata, kažu stručnjaci i dodaju kako razno voće pomaže smanjenju holesterola. Jabuke, naranče, smokve, kruške i nektarine sadrže korisna vlakna koja kontroliraju masnoće u krvi.

Afrički mango, nije ništa novo i senzacionalno, zaključuju, a kapsule s njegovim ekstraktom treba ipak uzimati za zrncem soli. Kapsule s ekstraktom manga koje su sve popularnije u SAD-u trebaju se uzimati s oprezom, sugeriraju stručnjaci i upućuju da se osobe koje žele smršati drže osnovnih pravila. Jedite manje porcije, konzumirajte lakše namirnice, kao što su voće i povrće, manje unosite rafiniranih ugljikohidrata (bijelog brašna i šećera) i držite se podalje od pržene hrane. Hodajte pola sata dnevno i uvijek imajte na pameti da kilograme niste dobili u sedam dana i da ih u sedam dana ne možete ni izgubiti.