Masline za njegu


Maslinovo ulje je čarobni sastojak, izvrstan za gotovo sve – prehranu, kožu, ruke i nokte, te kosu.  Koristite ekstra djevičansko ulje, jer je ono označeno kao čisto i light hemijski obrađeno.

Visok postotak nezasićenih masti i vitamina A i E, pomažu u zaštiti od sunčevih zraka, a isto tako vrlo povoljno djeluje na osjetljivu kožu. To ulje je čisto i ne miješa se sa ničim osim sa vodom, za razliku od drugih ulja. Ako vam se ne dopada miris maslinova ulja, možete ga pomiješati sa malo svog omiljenog mlijeka za tijelo.

Nokti i kožica na noktima - ako imate lomljive nokte i oštećenu kožicu, umočite nokte u malo toplog maslinovog ulja (za ugodniji miris iscijedite malo limunovog soka). Već nekoliko minuta držanja noktiju u ulju, pomoći će da vam postanu čvršći, te će omekšati kožicu, tako da je lako možete potisnuti prema dolje.

Ruke - da bi vam koža na rukama bila mekana, nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na ruke prije spavanja, stavite pamučne rukavice i ostavite preko noći.

Usne - ako imate suhe i oštećene usne, nanesite tanak sloj maslinovog ulja. Sigurno će vam pomoći. 

Lice - ako želite da vam koža lica bude mekanija i puna vlage, umasirajte malo maslinovog ulja u kožu, a na oštećene dijelove kože stavite malo više ulja. Napravite masku za lice sa maslinovim uljem i kozmetičkom glinom ili avokadom. Ostavite na koži 5-10 minuta i tada isperite. 

Noge - ako imate suhu kožu na stopalima, umasirajte navečer maslinovo ulje, stavite čarape i ostavite preko noći.

Skidanje šminke - na vatu ili maramicu nanesite malo maslinovog ulja i time skinite šminku. Dobro je kao bilo koje mlijeko za čišćenje šminke.