Argeta: Mali ekolozi u akciji


Ekološko edukativni projekat, Argeta Junior Back To School “Posadimo drvo ili cvijet za ljepši svijet!” realizira se u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci, gdje će se tokom akcije posaditi više od 200 sadnica cvijeća i drveća u školskim vrtovima.

“Projekat je namijenjen prvačićima, a pokrenuli smo ga sa željom da kod djece razvijemo ljubav prema prirodi, ali i da shvate da smo dio jedne velike cjeline – planete Zemlje,” poručila je Nataša Gaon direktorica prodaje poslovnog područja Argeta delikatesni namazi.

Svjesni činjenice da se odnos djece prema životnoj sredini gradi još u najranijem uzrastu, Argetin Patak Junior uz pomoć stručnog osoblja u odabranim školama.

„Priča o očuvanju životne sredine, upotpunjena praktično – sadnjom drveća i cvijeća, učinit će naše mališane odgovornijim prema prirodi,” istaknula je psihoterapeutkinja i školska psihologinja Aida Gibanica.

Posadimo drvo ili cvijet za ljepši svijet!” je još jedan u nizu društveno odgovornih projekata koje je Argeta realizovala u BiH.