Rimejk hamburgera


Kada su u Wendy's-u odlučili da naprave rimejk hamburgera, pazili su na svaki detalj. Konsultovali su hemičara za krastavčiće, sproveli anketu o salati i napravili degustacionu turu kroz cijelu zemlju.

Kao rezultat nastao je "Dave's Hot `N Juicy", nazvan po Dejvu Tomasu, osnivaču Wendy’s-a. Hamburger sa ekstra sirom, debljim parčetom govedine, zemičkom sa više putera i senfom, biće uskoro plasiran u prodaju. Ovaj lanac brze hrane osnovan je u Dablinu u Ohaju, a menadžeri smatraju da sve zavisi od novih ideja. Zato su prethodne 2 godine proveli radeći na projektu koji su nazvali “Zlatni hamburger”. Oni se bore sa veoma jakom konkurencijom, kao što je Mc'Donalds.

Hamburger ovakav kakav je u Wendy’s-u se nije mijenjao od osnivanja 1969. i bilo je podjednako riskantno unijeti novine u stari, dobro poznati proizvod. Prije nekoliko godina su pokušali da uvedu doručak, ali im to nije prošlo. Palačinke i omlet jednostavno nisu hrana koja može da se jede usput. Zato se nadaju da će novi hamburger biti uspješna promjena u njihovom lancu, naročito sada kada planiraju da svoje poslovanje prošire i na Zapadnu obalu, ali i izvan Amerike. Naredni projekat nosi radni naziv “Zlatno pile”.