Slasna kukuruzna delicija


Mirisne, ukusne, slane kokice zgodne su za večernje uživanje ispred televizije, kao i druženje s prijateljima. Odličan su i vrlo lagan međuobrok, a možete ih poslužiti uz sokiće, pivo, vino ili drugo piće po izboru. Iz Marba nam dolaze lijepe vijesti: odnedavno možete uživati u ukusnim kokicama, zapakovanim u razigranu ambalažu koje će vam ušedjeti vrijeme i istovremeno biti brzi dodatak energije

Dok u kinu bezbrižno grickate kokice vjerovatno vas većina ne zna da su to žitarice punog zrna koje smanjuju rizik od srčanog udara i raka, a samo 30 grama jednako je dobro kao dnevna porcija smeđe riže ili integralne tjestenine.

Clipsy kokice sadrže i tri puta više vlakana nego ista količina suncokretovog sjemena zbog čega se duže osjećate sito. Osim toga, reguliraju nivo šećera u krvi pa nećete imati potrebu za slatkim, snižavaju loš kolesterol LDL, a sadrže i dozu vitamina B. I

straživanje objavljeno na American Chemical Society sugerira da se prave zdravstvene koristi kokica kriju u 'iznenađujuće velikoj' količini antioksidanata polifenola koji uništavaju slobodne radikale - štetne hemikalije koje uzrokuju bolesti poput raka i srčanih problema.

Stoga, bezbrižno uživajte u novim Clipsy kokicama u neograničenim količinama. One će vam, bez sumnje, odvratiti pažnju sa grickanja nečeg znatno kaloričnijeg.