Dukat daruje


Dukat je upriličio veliku akciju darivanja mlijeka i mliječnih proizvoda crkvenim institucijama i humanitarnim udruženjima u Banjoj Luci, Sarajevu i Tuzli, povodom pravoslavnog Božića. „Nažalost, sve je više gladnih, a mi se trudimo se da im obezbijedimo dnevni obrok. Dukatova donacija će doprinijeti tome da božićna trpeza naših korisnika bude bogatija,“ navodi Ratko Orozović, predsjednik srpskog humanitarnog društva Dobrotor iz Sarajeva.

Pod okriljem vlastitog humanitarnog projekta „Mliječni put dobrote“ Dukat se od 2007. godine brine za najugroženije članove društva. „Smatramo važnim obratiti pažnju na socijalno ugrožene, stoga ovakve akcije već godinama provodimo povodom blagdana i u vrijeme dana od vjerskog značaja“, istaknula je Antonela Blaškić, voditeljica marketinga Dukat mljekare u BiH.

Zahvaljujući izvrsnoj saradnji s vjerskim i humanitarnim ustanovama te javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine „Mliječni put dobrote“ se realizuje s mnogo uspjeha i postao je sinonim za društveno odgovorno djelovanje Dukata u našoj zemlji.